CATW


Construction of project MAJE is scheduled for the september 2024 ! / 

Project REMO is almost finished... just a few more weeks...

Project Cody is online! 


Home 

News

Infos & Contacts

Social

Bookings


Concrete And The Woods is an architectural practice based in Switzerland. As careful observers of a mutating planet and society, we work in the production of meaningful spaces for the times that come. We design from the village of Préverenges but we like to build at every latitude.  


Concrete And The Woods est un bureau d'architecture basé en Suisse. Observateurs attentifs d'une planète et d'une société en mutation, nous travaillons à produire des espaces significatifs pour les temps à venir. Nous concevons depuis le village de Préverenges, mais nous aimons construire à toutes les latitudes.








CATW



 HOME   PROJECTS   INFO   

NEWS   
SOCIAL   BOOKINGS 


Construction of project MAJE is scheduled for the september 2024 ! / 

Project REMO is almost finished, just a few more weeks... 


Concrete And The Woods is an architectural practice based in Switzerland. As careful observers of a mutating planet and society, we work in the production of meaningful spaces for the times that come 




A HOUSE IN A FOREST IN THE URUBAMBA VALLEY
Maison dans une forêt, Urubamba

MURU is a weekend house. A place to escape the noisy city life of Peru's capital. The project reinterprets the language of traditional construction made of stone, adobe and wood. It also plays with the standard organisation of a house and divides the program into two parts.
A space for the owners and a space for friends. Each room establishes a close relationship with the forest that surrounds it. The two parts then come together in a social space of connection and sharing. Unfortunately, the Covid period stopped the development of the project.

MURU est une maison de week-end. Un endroit pour échapper à la vie urbaine bruyante de la capitale du Pérou. Le projet réinterprète le langage de la construction traditionnelle en pierre, adobe et bois. Il joue également avec l'organisation standard d'une maison et divise le programme en deux parties. Un espace pour les propriétaires et un espace pour les amis. Chaque pièce établit une relation étroite avec la forêt qui l'entoure. Les deux parties se rejoignent ensuite dans un espace social de connexion et de partage. Malheureusement, la période de Covid a stoppé le développement du projet.


-
With / avec
GCAQ ingenieros

MURU - 2019 - PE
Unbuilt - Non construit